Budgetforslag fra Liberal Alliance

Budgetforslag fra Liberal Alliance

Læserbrev: Budget 2018+ – Liberal Alliance anviser ”Den borgerlige vej”

Liberal alliance har afleveret vores budgetforslag for 2018 og de følgende 3 år. Vi er de eneste 2 ud af byrådets 31 medlemmer, som står udenfor budgetforliget – hvorfor? Fordi vi er det eneste parti, som mener, det er muligt at få Holbæk Kommune væk fra den økonomiske afgrund og fra at blive sat under administration, uden hverken/eller at sætte personskatten op, at sætte dækningsafgiften op og sætte grundskylden op!

Hvad gør vi så? –  For det første mener vi, der kan spares mange, mange penge på at afskaffe en masse unødig registrering og besværligt bureaukrati. Vi sætter tal på, at det er billigere og bedre, hvis beslutninger og økonomi lægges ud til den enkelte enhed, daginstitution, skole, lokalområde mm.

For det andet foreslår vi, at der i 2018 og de efterfølgende år sælges endnu mere ud af de grunde og ejendomme, som vi ikke skal bruge til noget mere. Priser på jord og ejendomme er de højeste siden finanskrisen for 10 år siden – det er tid til at tage noget af gevinsten hjem, og de skal sælges til fornuftige priser. Vi vil lægge noget af gevinsten i kassen, så vi får mere sul på kroppen. Vi vil gøre afbetalingen på vores gæld, vi vil investere i anlæg, som kan give mere velfærd for medarbejdere og borgere, fx et nyt plejehjem (vi får brug for flere og bedre plejehjemspladser indenfor ganske kort tid – ventelisterne stiger!!!), vi vil investere i anlæg, som kan give driftsbesparelser i dagligdagen, og vi vil øremærke et beløb til at opkøbe ny bynær jord til byudvidelse. Men vi køber først, når priserne igen er faldet efter den næste krise!

 

Vi vil kort sagt bestræbe at udvise en større grad af ”rettidig omhu”, end der tidligere er gjort i Holbæk, og vi sætter krav til forvaltningen – og politikerne –  nu skal vi holde budgettet!!!

Vi mener, der er et alternativ til forslaget fra de 29 andre byrådsmedlemmer, nemlig ”Den borgerlige vej”.

Læs vores forslag på www.la-holbaek.dk

 

Søren Stavnskær, byrådsmedlem og spidskandidat (LA)

Christian Ahlefeldt-Laurvig, byrådsmedlem og borgmesterkandidat (LA)

 

Bilag:

Ændringsforslag til budget 2018-2021 – flertalsgruppe

Skematisk opgørelse flertalsgruppens ændringsforslag

Totaloversigt flertalsgruppens ændringsforslag

 

Skematisk opgørelse LA ændringsforslag

Totaloversigt LA ændringsforslag